Carmona Tapas Bar, ul. Chodkiewicza 3, Warszawa Mokotów, +48224141919, carmona@carmona.pl, www.carmona.pl
Durszlak.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Drinki

Jorge NegrerosJak wszyscy pewnie wiedzą, niedłącznym elementem życia w Hiszpanii jest wino. Hiszpanie piją je zawsze i wszędzie, od rana do wieczora, piją młodzi i starzy, kobiety i mężczyźni. Nie wszyscy jednak wiedzą, że Hiszpanie mają do swojego wina znacznie luźniejszy stosunek niż np. Francuzi. Wina hiszpańskie są często mieszane z innymi, bezalkoholowymi napojami, pite ze szklanek i bez wielkiej ceremonii. Dokładnie takie podejście do wina prezentują winiarze z Casa Mariol, których win macie możliwość próbować w Carmona Tapas Bar.

Poniżej kilka prostych przepisów na drinki z wina. Mimo, że dla winnych tradycjonalistów niektóre receptury mogą brzmieć przerażająco uwierzcie na słowo - wszystkie kombinacje sprawdzają się świetnie.

Calimocho (Kalimotxo)

1 litr Coca-Coli

1 litr czerwonego wina

Dużo lodu

Całość drinka mieszamy i rozlewamy na lodzie do wysokich szklanek.

Tinto de verano

1 litr lemoniady "Casera" (ale Sprite lub 7up będzie też ok)

1 litr czerwonego wina

Dużo lodu

Całość drinka mieszamy i rozlewamy na lodzie do wysokich szklanek.

Pitilin gorri

1 litr oranżady (Fanta może być)

1 litr czerwonego wina

Dużo lodu

Całość drinka mieszamy i rozlewamy na lodzie do wysokich szklanek.

 

Rebujito

1 litr sprite (Fanta może być)

 0,25l Sherry Jerez Fino (wytrawne)

Dużo lodu

Całość drinka mieszamy i rozlewamy na lodzie do wysokich szklanek.

niedziela, 20 marca 2011, baryg

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: